Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Mikor szükséges hipoallergén kutyatáp etetése?

Mitől lesz hipoallergén a kutyatáp?

Először is érdemes tisztázni pontosan mit nevezünk hipoallergén tápnak. Ezekben a tápokban nagy százalékban az állati eredetű fehérje csupán egy forrásból származik, legfőképpen bárányból vagy különböző halfajtákból, ahogy a Flatazor PureLife tápok esetében is. Csak úgy, mint az általunk elfogyasztott ebédnél itt is kifejezetten fontos, hogy milyen hús is kerül feldolgozásra. Vagyis csak friss alapanyagokat használnak fel, amelyek minősített termelőktől származnak.

Egyik leggyakoribb ételallergia a különböző gabonák fogyasztásakor fordul elő, így elengedhetetlen, hogy a hipoallergén kutyatápok teljesen gabona- és gluténmentesek legyenek. Ezt általában a csomagoláson feltüntetik, de lehet az összetevők között kell keresnünk azt a bizonyos 0%-os jelzést. Növényi összetevőknél pedig alapvető kérés, hogy GMO-mentesek legyenek.

Ételallergiás kutyák esetében kifejezetten fontos, hogy megfelelő mennyiségű és minőségű vitaminokhoz, ásványi anyagokhoz jussanak hozzá. Nem elég csupán az alapvető vitaminokra gondolni, Omega 3 és 6 zsírsavak, halolajak és egyéb összetevők (mint például a Flatazor tápok esetében az ásványi anyagokban rendkívül gazdag Organolysats) mind kutyánk egészségét szolgálja.

Milyen kutyáknak ajánlott?

Ételallergia sajnos egyre több fajta kutyát érint, ami csak úgy, mint nálunk embereknél bizonyos összetevőkre adott fokozott immunválaszt jelent. Négylábú barátaink esetében ez legtöbbször valamilyen gabona vagy esetleg csirkehússal való találkozásnál fordul elő, bár utóbbi esetben leginkább a csirkehús minősége az, ami problémát jelenti kezdetben. Amennyiben a kutya ilyen típusú allergiában szenved mindenféleképpen ajánlott hipoallergén kutyatáp etetése.

Viszont nem érdemes feltétlenül kivárni azt, hogy kutyusunk allergiás reakciókat váltson ki nem hipoallergén kutyatápra. Érdemes megkérdezni a tenyésztőt, akitől a kölyköt elhoztuk mik a gyakori betegségek, amelyekkel számolnunk kell. Bizonyos fajta kutyáknál (ilyen a Westie is) alapból ajánlott a minden mentes táp etetése, így nem csak őt, hanem minket gazdikat is megkíméljük jópár fejfájástól és aggódástól.

Alapvetően, ahogy nekünk sem árt, ha tartunk pár hónap extra egészséges hónapot, úgy bármely kutyafajta esetében sem jelenthet ez gondot. A hipoallergén kutyatápok mivel a legmagasabb minőséget képviselik a szuper prémium szegmensen belül még kiválóbb minőségű alapanyagokból és eljárásokkal készülnek így biztosak lehetünk benne, hogy a legjobbat kapja meg kis kedvencünk. Ezt pedig nem csupán a boldog falatozásban követhetjük nyomon, hanem a kutya fényesebb szőrzetén és kiegyensúlyozott testtömegén is.

Melyik hipoallergén kutyatápot válasszam?

Miután úgy gondoljuk választunk kedvenc négylábú családtagunknak a jóból könnyen belezavarodhatunk, hogy jó, de melyik a legmegfelelőbb választás? 

Kínálatunkban a Pro-Nutrition PureLife kutyatápok azok, amelyek a legtöbb igénynek megfelelnek és garantáltan hipoallergének. Ezekben a tápokban a fehérjék 85%-a egyetlen állati fehérjeforrásból származnak, legfőképpen valamilyen halból vagy bárányból. Emellett gluténnek vagy gabonának semmilyen eleme nem található meg bennük. A kínálatban való eligazodás innentől kezdve már magától értetődő, kutyánk méretének és korának megfelelően tudunk választani. A PureLife Adult Selection pedig bármely mérető felnőtt kutyának megfelelő választás lehet, ha igazi ínyenc falatokkal szeretnénk meglepni kis kedvencünket.

Ezek mellett a Pro-Nutrition Prestige Specialty (lazac vagy bárány) tápok hipoallergének. Ezek a tápok különböző innovatív eljárások miatt különböznek a PureLife kutyatápoktól, ami a vitaminok feldolgozását és probiotikumokhoz való sértetlen hozzájutást jelenti. Amennyiben kutyusunk előtte Prestige tápcsalád valamelyikét fogyasztotta érdemes ezeket is fontolóra venni.

Nem mehetünk el a Flatazor Protect gyógytápok mellett sem. Ezek szintén hipoallergén kutyatápok, viszont leginkább súlyosabb betegségek esetén vagy állatorvos javaslatára ajánlott a fogyasztásuk.

Tartalomhoz tartozó címkék: Tippek