Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Miért éri meg a Pro-Nutrition Prestige?

Tápválasztáskor számos szakvéleménnyel, tanulmánnyal, összetevővel találkozhatunk és jogosan úgy érezhetjük nehezebb kedvencünknek megtalálni a megfelelő választást. De miért kell ennek így lennie?

A rengeteg márka és termékcsaládok mind próbálnak valahogy kitűnni a többiek közül, ezért olyan hangzatos szavakat és alapanyagokat csatolnak termékükhöz, mint a YANG formula vagy az Organolysats, amelyek például kizárólag a Pro-Nutrition termékekben találhatók. De ugyanide sorolhatjuk a hipoallergén vagy anallergén kifejezéseket is, amikről kevesen tudják hogy jelentése szimplán annyit tesz: valamire nem allergizál. Így hát bátran használják az alsókategóriás tápok is ezt a kifejezést, hiszen például a tevehúsra érzékeny kutyáknál biztos nem fejt ki allergiás reakciót.

Családi vállalkozásunk, amelyre a PetABC is épül, már 25 éve foglalkozik kutyák és macskák táplálásával, legyen az a Pro-Nutrition vagy más márka tápjai. Mi mindig a valódi minőséget keressük, a marketing sallang nélkül és saját állatorvosi rendelőnkben több száz kutyán "teszteljük" a mai napig a tápjainkat. Így pontosan tudjuk mi az, ami valóban a legjobb falatnak minősülhet és melyek azok a tényezők, amelyek azzá teszik.

Az alapanyagok minősége

Egyértelműen mondhatjuk, hogy a legeslegfontosabb szempont az, hogy a tápban lévő alapanyagok összessége kiváló minőségű forrásokból származzon és ami még fontosabb, hogy konzisztensen! Biztos ti is találkoztatok már olyan esettel, hogy egyik vásárlásról a másikra hirtelen egy-két árnyalattal megváltozott a tápszemcse színe. Ez egyértelműen annak a jele, hogy valamilyen alapanyag minősége vagy a recept változott. Viszont az utóbbi általában csomagolásváltással vagy matricával szokták feltüntetni.

A Pro-Nutrition Prestige termékekben pedig mi pont ezért hiszünk annyira. A márka 1965 óta gyárt tápokat, Magyarországon elsőként volt jelen a száraztápok piacán és vannak olyan tenyésztők, akik a kezdetek óta ezt válasszák. A termékek túlvannak már több, mint 5 generációváltáson, de az összetevők továbbra is 90%-ban a francia Bretagne régióból kerülnek beszerzésre, ráadásul évtizedek óta ugyanazoktól a termelőktől. Ez egy olyan előny és mi, vásárlók számára érezhető dolog, amely megkülönbözteti a piacon lévő termékek 99%-ától, amelyek nem hűek ugyanazokhoz a beszállítókhoz, régiónként különböző gyárakban gyártják papíron ugyanazt a terméket és nem utolsó sorban függenek a gazdasági válságoktól, mint pár évvel ezelőtt megtapasztaltuk azt a gabonák tekintetében.

Na de mi van az alapanyagok minőségén túl?

A receptúra

Bizony, főleg kiskedvencünk esetében, aki (jobb esetben) mindennap éveken keresztül valamilyen tápot fogyaszt rendkívül fontos, hogy az hogyan van megalkotva, mennyire kiegyensúlyozott. Természetesen a márkák ezt is kihasználják és jönnek fajtához szabott, például külön Golden Retriever táppal, de ennek a fele szintén csak marketing sallang, tudományos bizonyíték nélkül.

Alapvetően, amit érdemes figyelembe venni, hogy más tápot szükséges adni kis-, közepes- és nagytestű kutyának, illetve kölyök, felnőtt és idős kutyának. Plusz természetesen betegség esetén. De ez nálunk embereknél is pont így különül el, szóval nem kell semmi mást belelátni. Minket például a Prestige annak idején a Puppy tápjával nyűgözött le, szinte nincs olyan kölyök, aki ne vetné rá egyből magát és enné meg az összes falatot! Emellett saját kutyáinkon is látjuk az eredményét, ahogy rendkívül dús szőrzetet és erős fizimiskát fejlesztettek ki az évek alatt. 

A megfelelő receptúrák pedig a gyártók által hétpecsétes titkok, amelyeket nem lehet csak úgy egyik napról a másikra lemásolni. Bizony hosszú évek munkája, rengeteg kísérletezgetés és munka, hogy egy ilyet kifejlesszenek. Ezért nem érdemes hinni az 1-2 éve garázscégként indult eledelgyártóknak. Hiszen egyáltalán nem mindegy hogyan fejlődik egy kiskutya immunrendszere, csontozata vagy éppen az agya. Ezek mind-mind a táp összetételétől és minőségétől függenek. 

A technológia

Harmadikként pedig érdemes szót ejteni arról, hogyan is gyártják le a tápot. Kisebb márkák esetében bérgyártás történik, ahol az adott táp ugyanazon a gyártósoron (és sokszor ugyanazokból az alapanyagokból) készül, mint még több száz másik. A Pro-Nutrition termékek egy francia gyárban készülnek, a legmodernebb gépekkel. Hiszen egyáltalán nem mindegy, hogy a pro- és prebiotikumok vagy a vitaminok hány fokon és milyen szakaszban kerülnek a tápszemcsékbe. Ha túl magas hőfokon kezelik ezek egyszerűen megsemmisülnek, ha pedig túl a folyamat végén kerülnek hozzáadásra rövid időn belül lekerülnek a tápszemekről. 

Továbbá az is lényeges, hogy mi a vitaminok és egyéb adalékok forrása! Sok gyártó úgy írja rá a termékre egyes vitaminok összetételét, hogy mivel raknak például almát a tápba, az tartalmaz vitamint, nem? Igen, viszont az alma olyan hőfokon kerül hozzáadásra, hogy annak a vitamintartalma nagyrészt megsemmisül! 

Szóval akkor, miért éri meg a Prestige?

Születhetett volna ez a cikk a hagyományosnak vélt marketinges megközelítésből, ahol kiemeljük a MOS és FOS jótékonyhatását, a már említett YANG formulát a Komplex P+ előnyeit, de fontosabbnak tartjuk, hogy az igazi képet lásd. Az ehhez hasonló (nem beszélve a csirkementes jelzőről) kijelentéseket mindig kezeld módjával és próbáld a valódi értékeket, az összetevőt, a receptúrát, használt technológiát és nem utolsó sorban a gyártó korát és figyelembe venni tápválasztásnál. Mert kiskedvenced életminősége forog kockán. Mi a Pro-Nutrition Prestige tápokban megtaláltuk azt, amit kerestünk és boldogan etetjük már közel 20 éve saját kiskedvenceinkkel és bátran ajánljuk saját állatorvosi rendelőnkben. Tehát miért ne próbálnád ki te is, főleg most hogy a VÉGIGOLVASTAM kuponnal 10% kedvezményt is adunk?

Tartalomhoz tartozó címkék: Ajánló