Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

A probiotikumok szerepe kisállataink táplálásában

A kiegyensúlyozott bélflóra kulcsfontosságú tényező háziállataink emésztési egészségében is. A probiotikumok bizonyították hatékonyságukat a bélflóra stabilizálásában, mind az emberi, mind a háziállatok táplálékában.

Mi az a mikrobióta?

A bélflóra, más néven mikrobióta az emésztőrendszerben jelen lévő mikroorganizmusok - beleértve a baktériumokat is - összességét jelenti. Ezeknek a sokszínű, furcsa alakú kis lényeknek csoportját sokan a "második agyunknak" tartják, mivel egyensúlyuknak fontosságát számos orvosi tanulmány alátámasztotta már. Általánosságban, a különböző tanulmányok egyetértenek abban, hogy a gazdag mikrobióta fontos szerepet játszik mind az emésztési, immunrendszeri és neurológiai funkciók támogatásában.

Milyen tápok támogatják a kutyák és macskák bélflóráját?

A probiotikumok és alkalmazásuk szigorú szabályozás alatt áll: európai szinten engedélyezetteknek kell lenni állattenyésztési adalékanyagként való felhasználásuk, így garantáltan az egészségre csak jótékonyhatással bíró probiotikumok kerülnek kiskedvenced eledelébe. Népszerű Prestige tápjaink az Enterococcus faecium DSM 10663/ NCIMB 10415 pro- és prebiotikumokat tartalmazzák. Ez egy olyan baktérium, amely természetesen is megtalálható az emberi és állati emésztőrendszerben, így sokkal hatékonyabb és gyengédebb a többitől.

Hogyan garantálható a probiotikumok hatékonysága?

A probiotikumok egyszerű beépítése az étrendbe nem garantálja automatikusan hatékonyságukat! Biztosítanunk kell, hogy ezek a jótékony élő és érzékeny mikroorganizmusok életben maradjanak a táp gyártásától egészen az állat emésztési folyamatának a végéig, eközben pedig számos tényező befolyásolhatja illetve károsíthatja. 

Éppen ezért a Pro-Nutrition Prestige kutyatápoknál egy szabadalmaztatott védelmi technológiát alkalmazunk, hogy megőrizzük az Enterococcus faecium összes jótékony hatását: a PROBIOTIC ACTIVE BENEFIT technológiát.

Ennek az egyedülálló módszernek köszönhetően tápjainkban lévő probiotikumok megfelelően védve vannak mind a gyártás és tárolás alatt.  Ez a védelmi burok biztosítja a probiotikumok megmaradását a gyomorban, hogy csak a belekben oldódjanak fel, és így lokalizáltan szívódjanak fel. Az állat szervezete így minden étkezésnél a megfelelő helyen és a szükséges mennyiségű élő mikroorganizmusban részesül az optimális emésztési hatékonyság érdekében.

Egészséges és kényelmes emésztés: a probiotikumok látható előnyei

A probiotikumoknak köszönhetően a bélflóra stabilizálódik, és az emésztési rendellenességek kialakulásának esélye minimalizálódik. Az Enterococcus faecium probiotikumok és prebiotikumok kombinációja a Prestige kutya-és macskatápokban optimális emésztési kényelmet biztosít: a széklet jobban formázottá és szilárdabbá válik, emellett a szaga, a puffadás kockázata és az emésztőrendszer irritációjának a kockázata szintén csökken.

Tartalomhoz tartozó címkék: Tippek