Melyik Flatazor tápot válasszam?

A francia Flatazor tápok kínálatunkban a szuper prémium kategóriát képviselik. A márkán belül azonban számos termékfajtával találkozhatunk, így nem árt egy kis gyorstalpaló, hogy kiválasszuk a számunkra megfelelőt.

Flatazor PureLife

A PureLife tápok mind hypoallergének, így ételallergiával küzdő kutyák és macskák számára lehet tökéletes választás. Friss gyümölcsök és zöldségek kivonatai találhatók minden egyes falatban, ami erősíti kis kedvencünk immunrendszerét és rendkívül ízletessé teszi a tápot.

Flatazor PureLife tápok

PureLife eledelek igazi gourmet élményt varázsol a tápokba, mindezt GMO-mentes alapanyagok és válogatott fehérjék hozzáadásával. A napi trendek elvárásainak megfelelően 85%-a a fehérjéknek állati eredetű és a táp egyáltalán nem tartalmaz glutént vagy gabonaszármazékot.

Szerencsénkre a termékcsaládon belüli választás magától értetődő, csupán ki kell választanunk kutyusunk méretéhez és korához illőt. Ha pedig a legínyencebb falatokkal szeretnénk meglepni, az Adult Selectiont.

Macskások esetében is hasonló a helyzet, a Sterilized tápot ivartalanított vagy túlságosan mohó cicáknak ajánljuk, alapesetben az Adult tökéletesen kielégíti minden ízlelőbimbó vágyait.

Flatazor Prestige és Crocktail

Amennyiben kis kedvencünk semmilyen problémával nem szenved, viszont megszeretnénk róla győződni, hogy ez hosszútávon is így marad, itt érdemes nézelődnünk.

A két termékcsalád alapvetően hasonló karakterisztikákkal rendelkezik, csupán egyik a kutyákat, míg a másik macskákat céloz meg.

Flatazor szuper prémium tápok

Mindkét típusnál egyaránt találkozhatunk azzal az egyedi eljárással, ahogy hidegkeveréssel adják a vitaminokat kedvenceink falatjaihoz. Így azok képesek tökéletesen kifejteni hatásukat. Ez kicsit olyan, mint a forraltbor készítés. Ha felforraljuk az összes bort, kiszáll belőle az alkohol.

Mindkét Flatazor tápcsalád esetében számos terméket találhatunk ami nem véletlen, a gyárban igyekeznek minden pontosabban lefedni a kutyusok igényeit. Ennek köszönhető, hogy minden egyes táp más és más jellemekkel bír.

Például a Puppy kölyökeledelek esetében nagy hangsúly van az immunitás kialakulásán és az agyi fejlődés serkentésén Omega 3-ban gazdag halolaj hozzáadásával. Idősebb kutyáknak készült tápoknál viszont a szív egészségén és a sejtöregedés visszaszorításán van a hangsúly.

Természetesen macskák esetében is azonos a helyzet. A felnőtt cicáknak készült tápok, mint az Adult Multi különös tekintettel vannak a szőrlabdák féken tartására vagy a Sterilized változatok a húgyúti problémák megelőzésére.

Flatazor Protect

Néha-néha mindenkit utolér valamiféle nyavalya, ez sajnos négylábú társunknál is előfordul. Ilyenkor jönnek képbe a Flatazor Protect tápok.

Ezek az eledeleket legfőképpen akkor ajánljuk, ha valamilyen fajta betegségből lábadozik a kis kedvenc. Ezért általában állatorvosok ajánlására érdemes megkezdeni az etetést, viszont javaslat esetén akár teljes élete alatt is falatozhat belőle a négylábú, hiszen teljesértékű étel.

Flatazor gyógytápok

A Dermato tápok elsősorban bőrproblémák esetén ajánlottak, a Digest emésztési zavarok és táplálék intolerancia esetére készült. Az Osteo ízületi fájdalmakkal veszi fel a küzdelmet, túlsúly esetén pedig az Obesite a mi tápunk. Macskák esetében az Urinary az eléggé gyakori húgyúti problémák kezelésére szolgál, idős kutyák gyengeségét akár műtéti beavatkozás esetén a Senior+ képes kezelni.

A Flatazor Protect tápok mind a legkiválóbb alapanyagokból készülnek, speciálisan ügyelve arra, hogy ízletes falatok legyenek, hiszen betegség idején nekünk, gazdiknak se az igazi az étvágyunk.

Összegezve

Amennyiben egészséges a kis négylábú családtagunk a PureLife és a Prestige/Crocktail család tápjai közül szemezgessünk. Érdemes első körben kisebb kiszerelést választani, próbálgatni mit fogyaszt igazán szívesen.

Flatazort eszik a kutya

Ha friss tulajdonosa vagy egy roppant aranyos kölyökkutyának vagy kiscicának ennél jobbkor nem is olvashatnád ezt a cikket. Hiszen ha már kiskortól kezdve szuper prémium táppal eteted sokkal nagyobb valószínűséggel fog egészségesen fejlődni a kicsi és később sem lesz gond az adott tápcsaládon belüli váltással, ahogy cseperedik.

Ha pedig másfajta tápról vacilálsz a váltáson ajánljuk a fokozatos áttérést a Flatazor tápokra, először csak keverve adni a régivel. Egy hirtelen csere gyakran eredményezi, hogy a kutyus vagy macska egy ideig csak szemezik az új táppal, ami pedig a gazdi idegrendszerének nem tesz túl jó benyomást.